Sunday, July 19, 2015

hakeri ukrali golišave slike poznatih pevačica s estrade

           





– Srpske estradne zvezde nalaze se u panici posle informacije da su hakeri došli do njihovih golišavih fotografija koje su se nalazile na sajtu Blica.
Hakeri koji su, ovih dana, napravili pravu uzbunu krađom i objavljivanjem eksplicitnih fotografija holivudskih zvezda su na ovaj način ugrozili privatnost mnogih javnih ličnosti u Srbiji.
 Ne mogu da verujem u kakvoj situaciji sam se našla – priznaje nam popularna pevačica koja iz razumljivih razloga krije svoj identitet – Kao i većina mojih koleginica imam dosta slobodnijih fotografija na Blicovom sajtu i svima nam je neugodno zbog ove vesti. Brinem se šta će ljudi reći ukoliko ih negde objave – kaže ona i dodaje da će nam poslati sve fotografije koje su ukradene kako bi mogli da ih prepoznamo                                                                   ako ih negde vidimo.

Jedan od Blicovih fotoreportera Dragan Palibrk kaže da je ovo skandal i da država mora učiniti sve da se pronađu počinioci.
- Javne ličnosti moraju imati pravo na privatnost i ovako grubo kršenje tog prava mora biti sankcionisano. Moram napomenuti da su hakeri na ovaj način povredili i moja autorska prava jer sam uložio dosta truda praveći te fotografije. Zamislite kako je satima čučati u žbunju na plaži da biste slikali nečiju golu zadnjicu, a komarci pri tom uopšte nemaju razumevanja za vaš posao – 








klikom na prozor ispod pristupate sajtu

 ( SAJT)

No comments:

Post a Comment